Expoziția POLIS: 7 ÎNVĂȚĂMINTE ALE PREMIULUI EUROPEAN PENTRU SPAȚIUL PUBLIC URBAN ajunge la Timișoara!

Expoziția POLIS este o extensie a Premiului European pentru Spațiul Public Urban, care aduce împreună 28 de lucrări, organizate în 7 blocuri tematice, apărute ca lecții învățate empiric: memorie, mobilitate, spații mixte, acces la apă, limite, piețe și democrație.

Prin această expoziție ne propunem să aducem în discuție o serie de exemple de bună practică din Europa, care atrag atenția asupra dimensiunilor sociale și politice care pun stăpânire pe oraș, reflectate în termenul grecesc <<polis>>. În acest sens, expoziția răspunde la o serie de întrebări precum: în ce măsură un spațiu public pozitiv poate influența starea cetățenilor? / cum îi poate aduce împreună? / cum poate întări civismul și identitatea comunității? / cum poate contribui la creșterea calității vieții urbane? / cum fiecare dintre noi poate contribui la un oraș mai bun?

Expoziția are un format bilingv (RO,EN), adresându-se publicului larg, celor care utilizează, influențează și sunt influențați zilnic de spațiile publice în care se desfășoară.

Expoziția se va venisa în data de 18 noiembrie 2017, ora 17:00, în cadrul Centrului Multifuncțional Bastion de pe strada Hector nr. 4 și va rămâne deschisă până în data de 28 noiembrie 2017, putând fi vizitată de marți până duminică.

Premiul European pentru Spațiul Public Urban este organizat de Centrul pentru Cultură Contemporană din Barcelona (CCCB) împreună cu șase alte instituții europene. Mai multe detalii aici: http://publicspace.org/en